Számlázóprogram bejelentési határidő 2014.10.15!

23/2014. (VI.30.) NGM rendelet alapján:
– a számlázóprogramot /szoftvert használó adóalany köteles az általa használt program adatait (azonosítóit) a program használatbavételkor és használatból történő kivonásakor az adóhatósághoz bejelenteni (a kötelezettséget előíró rendelkezések 2014. október 1-jétől lépnek hatályba!)

A bejelentésnek a következő adatokat kell tartalmaznia:
– a használt számlázó program nevét, azonosítóját;
– a használt számlázóprogram fejlesztőjének nevét, és – ha van – adószámát;
– a használt számlázóprogram értékesítőjének, rendelkezésre bocsátójának nevét, adószámát;
a használt számlázóprogram beszerzésének, használata megkezdésének vagy – saját fejlesztésű program esetén – a rendeltetésszerű használatbavételének időpontját.

A SZAMLAZO nyomtatvány elektronikus úton az ügyfélkapunk keresztül, vagy papír alapon nyújtható be 2014. október 1-től a NAV-hoz.

A nyomtatvány tervezet, valamint útmutató letölthető innen.

Amennyiben általunk forgalmazott számlázó programot használ, és kollégáink még nem keresték meg a bejelentésen szereplő adatokkal kapcsolatban kérjük jelezze felénk a
kozpont kukac origo.co.hu e-mail címen.

Havi support szolgáltatást igénybe vevő ügyfeleink részére a 23/2014.(VI.30) NGM rendeletnek megfelelő verziót a következő frissítéssel egy héten belül a telepítjük. A SZAMLAZO-01 nyomtatvány kitöltéséhez szükséges információkat e-mailben megküldjük.
Azon partnereink, akik korábban a Számlázást is magában foglaló rendszert vásároltak, egyszeri upgrade díj megfizetését követően juthatnak a jelenleg hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő verzióhoz.