Our latest news

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque at eros ex feugiat tristique eget a dui. Vestibulum auctor vehicula lectus non rhon.

Home Köszöntjük Önt!

Exemple

Egy webáruház felépítésekor célszerű az üzleti folyamatokat minél jobban automatizálni. Ebben van a webáruház tulajdonosok segítségére az Origo-Software pénztári és ügyviteli rendszere és az UNAS webáruház integrációja!

Az UNAS az egyik legnépszerűbb bérelhető webáruház-rendszer, mely rengeteg funkciójával, egyszerű kezelhetőségével és egyedire szabható megjelenésével nem csak megkönnyíti a webshopot üzemeltetők életét, de – havidíjas előfizetés lévén – jelentős megtakarítást is jelent számukra.

A könnyű webshop-létrehozás mellett most további előnyökkel gazdagodik a felület, hála az Origo Software rendszerével megvalósult integrációnak.

Míg az UNAS a webshop létrehozását könnyíti meg, az Origo rendszerének az ügyviteli folyamatok automatizálásában és gyorsításában, a naprakész készletgazdálkodásban és a pontos elszámolásban van nagy szerepe. Ennek köszönhetően mindkét rendszer előnyeit ki lehet használni. A webáruház üzemeltetőjének nem kell várnia a két rendszer összekötésére, a kapcsolatot azonnal tudjuk biztosítani.

Az Origo-Software és az UNAS kooperációjával számos ügyviteli feladat került automatizálásra, ezzel nem csak gyorsul, de egyszerűsödik is az ügymenet.

Mik az előnyei az integrált UNAS – Origo Software pénztári és ügyviteli rendszernek?

Egyszerű adatfeltöltés

A termékek alapadatainak (a termék neve, leírása, szállítói cikkszáma, ára, készlete, ÁFA kulcsa, mennyiségi egysége, legkisebb eladható mennyisége) felvitele az Origo rendszerében történik, majd automatikusan küldhetők át az UNAS rendszerébe. Ennek köszönhetően az adatfelvitelt nem kell többször elvégezni.

A bővebb információk, mint a kategóriák, fényképek, vagy a termékleírások továbbra is az UNAS admin felületén rögzíthetők.

Az árváltozások, akciók felvitele az Origo rendszerében történik, majd ezek a változások valós időben frissíthetők az UNAS rendszerében.

Számla kiállítása az Origo-Software segítségével

A vevői megrendelések továbbra is a megszokott módon, az UNAS felületén kerülnek rögzítése, majd innen automatikusan töltődnek be az adatok az Origo-Software rendszerébe, ahol a számlák kiállításához nem kell újra felvinni a megrendelés adatait.

A betöltött megrendelési adatok alapján egy gombnyomással kiállítható a számla a megrendeléssel megegyezően vagy akár azt korrigálva, amennyiben változtatásra van szükség.

Az Origo rendszer a még ki nem számlázott megrendeléseket külön komissiózó listában tartja nyilván, melynek alapján az áru összekészítése egyszerűsödik, továbbá rögzíteni lehet az összekészítés tényét is.

Az UNAS és az Origo-Software integrációjának köszönhetően jóval egyszerűbbé és gyorsabbá válik a számlázás.

Készletnyilvántartás

A számlázás alapján a készletváltozást a rendszer rögzíti, így mindig pontos lesz az árukészlet nyilvántartás, ennek vezetésére nem kell külön figyelmet fordítani. Ráadásul a pontos készlet adatokat az Origo rendszer szinkronizálja az UNAS webáruház felületén látható készlettel is.

Kiskereskedelmi feladatok elvégzése az Origo-Software támogatásával

Az Origo áruforgalmi rendszere hagyományos kiskereskedelmi feladatok ellátására is alkalmas, mivel rendelkezik NAV engedélyes online kassza kapcsolattal. Így azoknak az ügyfeleknek az ügyviteli igényeit is ki tudja szolgálni, akik fizikai boltot és webáruházat is üzemeltetnek egyszerre.

Rendszerfelügyelet és támogatás az Origo-tól

Az Origo-Software vállalja a rendszerfelügyeletet is, valamint napi kapcsolattal segíti ügyfeleit hardver problémák és adattévesztések javításában egyaránt.

Continue Reading

Egyre több webshop működik a világban, a kereskedelem egy sokaknak egészen új, másoknak már tökéletesen megszokott virtuális világban, az online térben összpontosul. Júliustól azonban a webshopokat üzemeltetőknek érdemes odafigyelni az áfa-szabály változásokra.

Napjainkban az online vásárlás térnyerése és fontossága megkerülhetetlen tényező lett az értékesítésben. A világban az összes vásárlás negyede már online történik, viszont az adatok szerint a vásárlási folyamatok 63%-a online indul, tehát az emberek többsége akkor is online keres, ha majd fizikai boltokban fejezi be a vásárlást.  Ezt a folyamatot a COVID miatti lezárások is nagymértékben felgyorsították. Ennek megfelelően rengetegen indítanak webáruházat termékeik és szolgáltatásaik értékesítéséhez. Ehhez számos szolgáltató kínál bérelhető webáruház felületet, melyet csak a termékek adataival kell feltölteni, de lehet egyedileg is webáruházat fejleszteni kész template-ek alapján. Ezen felül a webáruház üzemeltetőjének egy számlázó programra is szüksége lesz. Sokféle termék vagy nagy forgalom vagy sok visszatérő vásárló esetén érdemes olyan számlázó programot választani, mely készletnyilvántartásra is alkalmas, amilyen az Origo-Software áruforgalmi rendszere.

Júliustól  webshopokat érintő áfa szabályváltozások léptek életbe. A 2021. július elsejétől érvényben levő szabályozás többek közt azokra vonatkozik, akik az EU-n kívüli, harmadik ország területéről importált termékeket értékesítenek a webshopjukban, egyes jövedékiadó- köteles termékek kivételével. Emellett azokat is érinti a módosítás, akik az EU-n  belül egyik tagállamból más tagállamokba távértékesítés (azaz nem adóalany vevő részére történő értékesítés, pl. magánszemélynek) keretében értékesítenek termékeket a webshopjukban.

A változtatás szerint július elsejétől az értékesítőnek nem tagállamonként vizsgálva, hanem az EU-n belüli összes közösségi távértékesítési összeget valamint a távolról nyújtható szolgáltatások összegét összesen figyelembe kell vennie, és amennyiben ezek egybeszámított értéke meghaladja a 10.000 eurós (2017-es árfolyamon számított értéken, a kerekítési szabályok miatt 3.100.000 forintos) éves értékhatárt a tárgyévben és az előző évben vagy az eladó ezt a típusú adózást választja, akkor a vevő országának adókulcsával kell majd az áfát számlázni és megfizetni.

Azok az értékesítők viszont, akik az értékhatárt nem lépik át és nem élnek azon jogukkal – amelyet a szabályozás biztosít -, hogy ennek ellenére is a vevő tagországa szerinti áfakulccsal adózzanak, ők a vállalkozásuk letelepedésének helye szerinti áfa-mértékkel állítják ki számláikat az EU-n belülre.

Hazánkban már az idei év április elseje óta lehetőség van webáruházak számára az úgynevezett OSS (one-stop shop, egyablakos rendszer) rendszerbe való regisztrációra. A rendszer segítséget nyújt a távértékesítést és távolról nyújtható szolgáltatást biztosító adózó számára, hogy a webáruháznak ne kelljen külön-külön áfa-regisztrációt elvégeznie az értékesítésekkel érintett tagállamokban, és az adóbevallásokat se kelljen külön-külön minden egyes tagállam adóhatóságához benyújtania. Azok a webáruházzal rendelkező vállalkozások, amelyek csatlakoznak az OSS rendszeréhez elég, ha a letelepedésük szerinti tagállamban nyújtják be az adóbevallásukat, az adóbevallásban viszont fel kell tüntetniük az egyes tagállamokban történt értékesítés mértékét.

Az egyablakos rendszerbe való regisztráció magyarországi értékesítés esetén is változást hozhat a webshop bizonylatadási kötelezettsége tekintetében. Amennyiben ugyanis az adóalany nem regisztrál az OSS rendszerbe, magyarországi értékesítés esetén akkor is számlát kell kiállítania nyugta helyett, ha a vevő az ellenértéket maradéktalanul rendezte a teljesítés időpontjáig.

Az OSS rendszerre való átállás a webáruházon belüli belső informatikai és szabályozási folyamatokra van hatással, érdemes a módosításoknak részletesen utána nézni, a belső ügymenetet ennek megfelelően átalakítani.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Origo-Software Kft.

Continue Reading